generacijama unazad

RECEPT SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Efikasan prirodni lek protiv prehlade i upale grla (PRIPREMA)

Iako nije omiljen zbog svog ukusa, ovaj preparat pokazao se uspešnim vekovima unazad

foto: Shutterstock

Izuzetno jakog ukusa, posebno za decu, ovaj prirodni preparat štiti grlo i momentalno uklanja bol, stvarajući tanki sloj koji oblaže sluznicu grla i tako štiti od virusa i bakterija. Mnogima nije omiljen, ali na svaki pomen karamelizvanog mleka jasno je da će bol u grlu biti rešen.

 

Karamelizovano mleko

 

Karamelizovano meko priprema se tako što se u prazno lonče za kafu sipa kašika šećera, po mogućstvu, žutog. Zagrevati lonče dok ne počne topljenje šećera tako da šećer požuti, ali ne zagori. Kada šećer požuti, sipati mleko, oko 150 mililitara i kuvati dok ne provri.

 

Ovako vruće mleko treba uzimati kašičicom, a kada se malo ohladi, pijuckati.

 

Ne treba piti vrelo mleko da se ne bi opekli jezik i ždrelo. Karamelizovano mleko presvlači sluzokožu grla, sprečava iritaciju i kašalj, a vrši i inhalaciju disajnih puteva. Na taj način se smanjuje kašalj i pročišćavaju disajni putevi, a organizam okrepljuje.