ne zalećite se

Nema dokaza da mešavina meda i belog luka pomaže kod ovih zdravstvenih problema

0

Često preporučivana mešavina za "zdravlje i negu lepote "nije utemeljena na naučnim dokazima

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na internetu se često može pročitati savet da se domaća sredstva koriste kao prirodni eliksiri za jačanje organizma i borbu protiv mnogih bolesti, ali budite vrlo oprezni pri tome jer su mnogi ovakvi saveti posledice zabluda.

 

Jedan od takvih recepata je onaj za eliksir od belog luka i prirodnog meda, za koje se tvrdi da jača imunološki sistem, poboljšava funkcije mozga, daje snagu i energiju, sprečava razvoj nedostatka vitamina, ima antivirusni i baktericidni efekat, čisti krvne sudove...

 

Portali dalje preporučuju mešanje ova dva sastojka s razim drugim, poput limuna ili šećera, u zavisnosti od konkretnog zdravstvenog problema. Međutim, imajte u vidu da, iako postoje naučne studije koje su utvrdile da beli luk ima antimikrobno i antivirusno svojstvo, ne postoji nijedan dokaz da kombinacija meda i luda zaista može da pomogne u lečenju.

 

Takođe, nijedna namirnica nije zamena za terapiju koju je lekar propisao i smatra neophodnom za vas, pa ni slučajno ne koristite ovakva sredstva kao zamenu za lek i obavezno se konsultujte sa svojim izabranim doktorom ako želite da koristite i pomoć prirode.

 

 

 

 

 

makonda-tracker