recept

UKUSNA I SOČNA: Popadijina POSNA TORTA s kesten-pireom i pekmezom od KAJSIJE

I posna torta ume da bude izuzetno ukusna i sočna. Popadijina posna torta je upravo takva

ilustracijafoto: Profimedia

Kesten je bogat prehrambenim vlaknima, koji snižavaju masnoće u krvi, a sadrži veoma malo kalorija. Idealna je poslastica za zimske dane, pogotovo ako se od njega napravi ovakva torta.


Kore: 200 g mlevenih oraha; 150 g meda; 250 ml soka od pomorandže; 200 g šećera; 2 vanilin šećera; 300 g brašna; 1 kašika kakaa; 1 prašak za pecivo; 100 ml ulja..

 

Fil: 750 g kesten pirea; 50 g pekmeza od kajsije; 200 g seckanih oraha; 3 kašike ruma.

 

Glazura: 200 g posne čokolade; 1 kašika ulja.


Pomešati sve potrebne sastojke za kore. U zagrejanoj rerni ispeći koru na 180 stepeni oko 40 min. Kada se ohladi koru podeliti na tri dela.

 

Fil: Sjediniti kesten pire, pekmez, rum i izmiksati pa dodati seckane orahe.

 

Ređati red kora, red fila a po vrhu prelijte glazuru...