ZA LJUBITELJE RIBE

UOPŠTE NE MORA DA BUDE U KOTLIĆU DA BI BIO SAVRŠEN! Evo kako da napravite odličan RIBLJI PAPRIKAŠ u šerpi (RECEPT)

Posni ručak koji fenomenalno ide uz kuvane rezance...

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:


600 gr ribe po izboru

1 veća glavica crnog luka

mešavina smrznutog povrća

3 paprike sveže crvene

50 ml kuvanog paradajza

3-4 lista lorbera

crvena mlevena slatka i tucana ljuta paprika

biber, ulje, so

list i stablo celera

3 veća krompira


Priprema:

 

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i sečenu na kockice papriku, pa dodati smrznuto povrće (šargarepa, koren celera, pašknata, može i šaka graška) Sve to dinstati na tihoj vatri oko 10 min.

 

Dodati lovorov list, može i neko zrno bibera, seckan list i stablo celera, crvenu slatku i tucanu papriku i sve dobro izmešati.

 

Ubaciti na kocke krompiir, kuvani paradajz i naliti oko 2 l vode. Ubaciti ribu bez kostiju. Kuvati još 20-30 min na tihoj vatri.

 

Posoliti, pobiberiti i dodati kašiku umućenog kukuruznog skroba ako je paprikaš ređi. Dodati peršunov list i isključiti.