Priprema se lako i brzo i vrlo je ekonomičan
Stari hleb svi imamo u kući, a ako vam je žao da ga bacite, možda ne znate da postoji mnoštvo ukusnih recepata u kojima je on glavna "zvezda", piše Mondo.
Ovaj tradicionalni recept sadrži stari hleb, krem i suvo grožđe, i priprema se lako.
Sastojci:
- 250 mililitara mleka
- 300 mililitara pavlake za kuvanje
- Tri velika jaja
- Četiri kašike šećera
- Stari hleb
- Maslac
- 75 grama suvog grožđa
- Kora jednog limuna
Priprema
Zagrejte mleko, pavlaku i vanilu skoro do ključanja, a umutite jaja i šećer. Polako sipajte vruće mleko u jaja i mutite dok se lepo ne sjedini.
Posudu za pečenje premažite maslacem, isecite koricu hleba i ostatkom maslaca namažite hleb. Ređajte kriške bez korice tako da se blago preklapaju, pa pospite suvim grožđem i rendanom koricom limuna. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav hleb.
Krem od jaja i mleka prelijte preko hleba i ostavite da se natapa najmanje pola sata. Za to vreme, zagrejte rernu na 180 stepeni i zapecite tridesetak minuta, dok ne dobije zlatnu boju.