DIVAN DESERT

TAKO JEDNOSTAVNO, A TAKO SOČNO I UKUSNO: Zasladite se kremastom poslasticom sa voćem i pudingom (RECEPT)

Pravi se od jednostavnih sastojaka, a sigurno će vam se dopasti!

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

2 jaja

120 gr brašna

50 ml ulja

2 kašike šećera

100 ml jogurta

50 gr suvog grožđa

100 gr višanja

300 ml mleka

1 puding od slatke pavlake

1/2 praška za pecivo

 

Priprema:

 

Skuvati puding u mleku sa 1 kašikom šećera, može i više, i malo prohladiti. Umutiti jaja sa 1 kašikom šećera, dodati brašno sa praškom za pecivo. Dodati ulje, jogurt i suvo grožđe. Sve izjednačiti.

 

Pleh podmazati i sipati testo. Puding sipati u kesu od zamrzivača i otvoriti na ćošku malu rupicu, pa išarati po testu praveći kocke. U svaku kocku ubaciti voće (ovde su u pitanju višnje). Peći oko 30-40 min na 200 stepeni C.