Sigurno će vam se dopasti
Ako želite da isprobate nešto drugačije, a ljubitelj ste bundeve, onda isprobajte ovaj recept. Priprema ne oduzima puno vremena, a za pečenje vam treba nekih sat vremena, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
- 3 manje bundeve (oko 2 kg svaka)
- 1/2 kg kobasice
- 1 kg pečurki
- 2 srednja luka
- 1 srednja zelena paprika
- 2 čena belog luka
- 4 šolje kuvanog pirinča dugog zrna
- 1 šolja narendanog parmezana
- 2 velika jaja
- 1/4 šolje svežeg peršuna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sušene majčine dušice
Priprema
Zagrejte rernu na 230°C. Isecite manji krug oko svake stabljike bundeve. Uklonite vrhove očistite bundevu.
U velikom tiganju propržite kobasicu koju ste isekli na kolutove, iseckane pečurke, iseckan crni luk, iseckanu papriku i sitno seckan beli luk na umerenoj vatri 6-8 minuta. Sklonite sa vatre, pa dodajte skuvan pirinač, 3/4 šolje parmezana, umućena jaja, seckan peršun, so i majčinu dušicu.
Stavite bunedvu na pleh u napunite napravljenom smesom. Stavite vrhove bundeve i pecite 30 minuta. Zatim smanjite rernu na 180°C i pecite još nekih pola sata.
Nožem proverite da li je bundeva gotova (treba da bude mekana). Ako nije sačekajte dok ne omekša. Kada je gotova, skinite vrh bundeve i pospite preostalim parmezanom i služite.