Ukusna pogača, mekana kao pena!
Potrebno je:
20 gr kvasca
300 ml mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
malo soli
550-600 gr brašna
malo ulja
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku i dodati šećer. Kad kvasac zapen,i dodati jaje, brašno i zamesiti srednje tvrdo glatko testo.
Ostaviti da odmori 30 min, pa ga razvući na sto u pravougaonik, više na kocku, pola cm debljine, i premazati malo uljem .
Testo iseći po dužini na trake do ivice, ali ne do kraja. Rukama uhvatiti ćošak i savijati u rolnicu, a zatim u krug.
Staviti pogaču u tepsiju 22 cm prečnika.
Tepsiju obložiti pek papirom. Ostaviti da odmori, pa je premaziti žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 40 min.
Pokriti krpom.
( Bakina kuhinja )