jeftino i lako

NE ZNA SE DA LI JE BOLJI PRILOG UZ RIBU ILI UZ MESO! Fenomenalan i sočan krompir sa tikvicama (RECEPT, POSNO)

Odlično jelo za posne dane, ide uz meso, ribu, ali i samostalno...

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

500-600 gr krompira

1 manja tikvica

1 glavica crnog luka

1 manji paradajz

1 crvena paprika

beli luk granule

so, biber, suvi začin

ulje

 

Priprema:

 

Očistiti krompir i tikvice i iseći na krugove. dodati suvog začina i soli, bibera, belog luka i ulja i sve dobro izjednačiti.

 

Papriku iseći na krupnije, kao i luk, pa posoliti.

 

Ređati u pleh koji ste premazali uljem. Izmešati sve i naizmenično ređati u pleh. Ubaciti i sečen paradajz. Pouljiti i peći na 220 stepeni oko sat vremena.

 

Pokriti folijom prvih 15-20 minuta, pa otkriti da se lepo ispeče i razrumeni u sopstvenom soku. Fantastičan je. Uz krompir odlično ide posna čorbica i neka riba.

 

Prijatno!