Ako najradije uživate u starim, dobrim i proverenim bakinim dezertima, obavezno probajte ovaj recept
Potrebno je:
- 4 jaja
- 1 limun
- 150 ml. mleka
- šećer po želji
- 1 kg jabuka
- 100 ml ulja
- 1 kockica maslaca ili margarina
- cimeta malo
- 100 gr suvog groždja
- 10 kašika brašna
- 5 kašika griza
- 1 prašak za pecivo
Priprema
Umutiti jaja sa 2 kašike šećera,dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko,koricu limuna sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min.
Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji cimeta i suvo groždje. Dinstati malo da jabuke omekšaju i pusti sok.
Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.
Ostaviti da se dobro ohladi i seći.