zdravo i neodoljivo

BEZ IJEDNOG ALERGENA I TAKO SOČAN I UKUSAN! Posni kolač koji mališani jednostavno OBOŽAVAJU (RECEPT)

Bez obzira na to postite li ili izbegavate mleko i jaja zbog alergije neog člana porodice, ovo je recept koji morate probati što pre

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 150g bezglutenskog brašna
  • 3 jabuke (zlatni delišes na primer)
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1/2 kafene kašičice bikarbon sode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 puna kašičica cimeta
  • 1 kašika vode
  • prstohvat soli
  • sok od pola limuna
  • 2 kašike iseckanog suvog voća (suvo grožđe, kajsije,šljive)
  • Za one koji nisu alergični, mogu se dodati iseckani bademi.


Priprema

 

Jabuke iseći na listiće i preliti sokom od limuna. U činiji pomešati brašno i suve začine. Dodati jabuke, ulje, vodu i jabukovo sirće pa rukama dobro sve izgnječiti da jabuke puste sok. Dodati iseckano suvo voće.

 

Sve još jednom izmešati i sipati u kalup obložen papirom za pečenje. Rukama rastanjiti smesu i peći u rerni zagrejanoj na 175°C oko 25 minuta (dužini pečenja prilagodite vašoj rerni).

 

Ako želite slađi kolač dodajte malo meda, sirup od agave ili kokosov šećer.