Sada ovaj kolač možete praviiti u dijetalnoj varijanti, bez šećera!
Tiramisu trufle je tradicionalni italijanski desert (kuglice/bombice) koji se vrlo lako pravi, a oduševljava specifičnim ukusom kafe i kremastom strukturom, piše Lovesensa.
Sada ovaj kolač možete praviiti u dijetalnoj varijanti, koja odgovara i osobama koje su na keto režimu ishrane. Recept je bez šećera, a kombinacija ukusa čokolade i kafe i dalje je nedoljiva.
Ovaj kolač će sigurno zavoleti i vaša porodica i prijatelji, a recept je jednostavan i zabavan.
Recept za tiramisu bombice
Sastojci:
2 kašike vruće vode
1 ½ kašičica instant espresa ili druge instant kafe
150 g bademovog brašna
65 g meda
1/4 kašičice soli
225 g maskarpone sira ili krem sira
45 ml slatke pavlake
3 kašike eritritola (zdrava zamena za šećer)
1 kašičica ekstrata vanile
60 g crne čokolade
25 g nezaslađenog kakao praha
Priprema:
Toplu vodu sipajte u manju posudu i u nju dodajte kafu, pa lagano mešajte dok se kafa ne rastopi. U veću posudu sipajte bademovo brašno, pa ga na blagoj vatri propržite par minuta uz konstantno mešanje kako bi brašno omekšalo.
Sklonitre sa vatre i dodajte med i so, pa promešajte. U istu smesu dodajte sir i kafu. Dobro izmešajte, pa ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
U posudu sipajte slatku pavlaku, eritrol i ekstrat vanile, pa kuvajte na blagoj vatri uz stalno mešanje dok se sastojci potpuno ne sjedine.
Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi, a kada je sve sjedinjeno uklonite smesu sa vatre.
Smesu od brašna razvijte na dlanu, pa u sredinu stavite fil od čokolade, a zatim napravite kuglicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite obe smese.
Kuglice ostavite da odstoje u frižideru još 30 minuta, a zatim ih uvaljajte u kako prah i poslužite.
Uživajte u bogatom ukusu.