recept

SOČAN DORUČAK ILI VEČERA ZA CELU PORODICU: Najukusnija naborana GIBANICA po bakinom receptu

Uz čašu jogurta biće sjajan doručak, užina ili večera.

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

  • 1/2 kg kora tanjih gotovih
  • 200 gr sira
  • 250 ml kiselog mleka
  • 3 jaja
  • 50 ml ulja

 

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

Sir izdrobiti na krupnije parčiće. U kiselo mleko dodati jaja i ulje i izjednačiti. Pleh veličine 40x20 cm premazati dobro uljem.

 

Svaku koru skupljati kao harmoniku i ređati po dužini u pleh. Između nabora ugurati sir sa svih strana.

 

Preliti kiselim mlekom i protresti da padne između nabora.

 

Peći na 200 stepeni oko 50 min da porumeni. Prohlađenu seći. Uz čašu jogurta biće sjajan doručak, užina ili večera.