Ukusniji od mnogih kolača i nesumnjivo originalan način da se pokažete kao pravi kreativac
Sastojci:
250 grama brašna
30 grama šećera
Na vrh noža soli
Pola kesice suvog kvasca
155 mililitara mleka
25 grama maslaca
Jedno jaje
Za fil:
80 grama crne čokolade
50 grama kakao praha
70 mililitara mleka
Jedno belance
Priprema
Pomešajte brašno, šećer, so i kvasac sa celim jajetom i mlekom. Mesite dok ne dobijete glatko testo, a potom dodajte maslac i dobro pomešajte. Ostavite da naraste, piše Mondo.
Kakao, mleko i čokoladu otopite, prohladite i potom pomešajte sa belancetom.
Testo razvucite tanko, premažite čokoladnom smesom, a zatim savijajte, preklapajte i istanjujte oklagijom, tako da dobijete testo "prošarano" čokoladom. Neka naraste dok se ne udvostruči, a potom ga pecite 25-30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.