zasladite se!

OVAKVU POSLASTICU MORATE ODMAH PROBATI: Puding torta sa korom od oraha OČARAĆE vas na PRVI zalogaj (RECEPT)

Spoj oraha i vanile ― prava rapsodija ukusa

ilustracijafoto: Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI

 

jaja - 1 komad

šećer - 160 g

ulje - 100 ml

sveže mleko - 200 ml

brašno - 140 g

prašak za pecivo - 7 g

orasi - 70 g, mleveni

 

ZA FIL

 

puding - 3 komada (svaki paket 37 ili 40 g)

šećer - 8 supenih kašika

sveže mleko - 900 ml

vanilin šećer - 2 komada

maslac - 100 g, mekan

 

ZA DEKORACIJU

 

orasi - mleveni

mlečna čokolada

banane

 

NAČIN PRIPREME

 

Ugrejte rernu na 170 stepeni.

Umutite jaje sa šećerom dok ne pobeli. Dodajte ulje, sveže mleko, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevenim orasima. Nakon svakog dodatog sastojka mutite mikserom. Gotovu smesu sipajte u kalup, 20 cm, sa ivicama koje se skidaju. Koru pecite u ugrejanoj rerni. Gotovu koru ostavite da se ohladi u kalupu.

 

Za krem:

 

Na ringlu stavite 700 ml svežeg mleka, u ostalih 200 rastvorite 3 pudinga, šećer i vanilin šećer. Kad mleko provri, dodajte puding i mešajte dok krem ne provri. Kad provri, skinite sa vatre.

 

Ostavite da se ohladi i s vremena na vreme mutite da se ne stvori korica.

Umutite mekani maslac mikserom i dodajte po malo hladnog fila.

Mutite dok ne dobijete mekan, gladak fil. Dobijeni fil sipajte preko kore u kalupu.

Ostavite na 2 sata u frižideru.

Skinite ivice kalupa i ukrasite.