prste da poližete

POZNATO JE KAKO SE NA JUGU SRBIJE JEDE: Brzi gulaš na južnjački način je jelo koje morate da probate (RECEPT)

Služili ga uz krompir ili uzu pirinač, ovo ukusno jelo od svinjskog mesa koje se sprema brže nego gulaš od junećeg oduševiće celu porodicu

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 650 grama svinjskog mesa
  • Pola kg crnog luka
  • 8-15 zrna bibera i 2 kašičice sitnog bibera
  • 4-6 kisele faferonke ili kiseli kratsavčići i tucane ljute
  • 2-3 kašike masti ili ulje
  • 1-3 kašika brašna
  • 4-5 list lorbera i aleve paprike
  • malo sirćeta ili belog vina
  • so


Priprema

 

Meso isečeno na veće kocke i pržiti ga da porumeni. Zatim dodati list lorbera, biber u zrnu, so i cele papričice feferonke, krastavčiće.

 

Jelo poprašiti sa kašikom brašna, promešati, naliti pola litra mlake vode i sve zajedno dinstati oko sat vremena.

 

Dodati malo sirćeta ili vina i među prstima šećera radi slatko-kiselog ukusa.

Kompletno jelo je gotovo za 45-60 minuta.