Služili ga uz krompir ili uzu pirinač, ovo ukusno jelo od svinjskog mesa koje se sprema brže nego gulaš od junećeg oduševiće celu porodicu
Sastojci:
- 650 grama svinjskog mesa
- Pola kg crnog luka
- 8-15 zrna bibera i 2 kašičice sitnog bibera
- 4-6 kisele faferonke ili kiseli kratsavčići i tucane ljute
- 2-3 kašike masti ili ulje
- 1-3 kašika brašna
- 4-5 list lorbera i aleve paprike
- malo sirćeta ili belog vina
- so
Priprema
Meso isečeno na veće kocke i pržiti ga da porumeni. Zatim dodati list lorbera, biber u zrnu, so i cele papričice feferonke, krastavčiće.
Jelo poprašiti sa kašikom brašna, promešati, naliti pola litra mlake vode i sve zajedno dinstati oko sat vremena.
Dodati malo sirćeta ili vina i među prstima šećera radi slatko-kiselog ukusa.
Kompletno jelo je gotovo za 45-60 minuta.
( Izvor: Južnasrbija.info )