recept dana

POSLUŽITE POSLASTICU NAKON RUČKA: Mekane TOČAK krofne sa šarenim prelivom!

Sve sastojke možete naći u svojoj kuhinji

foto: Profimedia

Potrebno je:

 

200 ml. mlakog mleka

2 jaja

1 kocka svežeg kvasca

50 g. šećera

1 limun (rendana korica limuna)

500 g. brašna

sveže voće

 

Za posipanje:

secer u prahu

ulje za przenje

 

Priprema:

 

Zamesite testo od mlakog mleka, secera, izdrobljenog kvasca, rendane korice
limuna, jaja, uz dodatak brašna, sve miksajte sa spiralnim
nastavcima miksera.

.
Ostavite da se udvostruci volumen testa (da naraste).
Naraslo testo razvijte oklagijom debljine par centimetara, vadite većom čašom ,a zatim vadite sredinu iz svake sa malom čašicom.


Pripremljene krofnice ostavite da narastu jos jednom i pržite ih sa obe strane dok ne porumene.

Posuti ih prah šećerom i služiti uz sveže voće.

 

foto: Shutterstock