bez pečenja

OSVEŽAVAJUĆE LETNJE ZADOVOLJSTVO: Ledene kocke sa BRESKVAMA pripremaju se 20 minuta, a ukusom će vas OČARATI

Divan voćni kolač za ove letnje dane ― nije vam potrebno naročito umeće u kuhinji

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za žele od bresaka:

 

1 litar vode

10 kašika šećera

oko 1/2 kg bresaka

2 pudinga od vanile

 

Za krem:

 

3 dcl slatke pavlake

2 dcl kisele pavlake

4 kašike šećera

1 vanilin šećer

1 kesica želatina (po želji)

 

I još:

 

keks za podlogu, prema veličini tacne.

 

Priprema:

 

Od litra vode odvojiti koliko je dovoljno da se umuti puding.

Ostatak skuvajte sa šećerom, kad provri dodati breskve isečene na sitne komadiće, kuvati par minuta, pa u to dodati puding.

Mešati dok se ne zgusne.

 

Umutiti slatku pavlaku, pa dodati kiselu pomešanu sa šećerom.

Po želji dodati želatin.

 

U prikladan pleh slagati keks, izliti vruć krem od bresaka, pa opet keks pa na ohlađeno staviti umućen krem od pavlake.

Dobro ohladiti i dekorisati po želji.