Cela porodica će voleti ovo jelo
Sastojci:
4 tikvice
1 glavica luka
1 čen belog luka
3 paradajza
4 kašike prezli
100 g rendanog kačkavalja
3 kašike seckane mirođije
2 prstohvata soli
4 kašike ulja
Priprema:
Tikvice dobro oprati i iseći na dva dela. Sredinu izvaditi i iseći sitno. Beli luk iseckati što sitnije, crni luk na kockice, pa ih zajedno propržiti na ulju dok ne postanu prozirni. Tada dodajte seckanu sredinu tikvica. Pržite uz neprestano mešanje, dok tečnost ne ispari, pa posolite jednim prstohvatom soli. Paradajz poparite vrelom vodom, oljuštite i ispasirajte se. Dodajte u tikvice i luk, i uz mešanje kuvajte na laganoj vatri 4 minuta.
Prezle pomešajte sa pola narendanog kačkavalja, dodajte mirođiju i promešajte, pa dodajte u luk. Polovine tikvica posolite preostalim prstohvatom soli, zatim ih ređajte u podmazanu posudu za pečenje. Punite tikvice nadevom od luka, a odozgo pospite preostalim kačkavaljem. Pecite 20 minuta na 190 stepeni.