Lako se priprema i odličan je predlog za letnje dane.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 gr šećera u prahu
- 500 gr kisele pavlake
- 300 gr malina ili nekog drugog voća (količina može i po izboru kao i vrsta voća, ali nemojte manje od 300 gr)
- 500 gr mlevenog keksa
Priprema:
Umutiti slatku pavlaku, kao šlag za dekorisanje, to znači čvrsto ali ne previše da se pretvari u umućeni maslac.
Dodati kiselu pavlaku i šećer u prahu pa sve opet umutiti.
Zatim dodati keks i smrznute maline i varjačom sve izmešati.
Ako vam je masa mekša, tako i treba stegnuće se kad odstoji, a ako je masa već gusta dolijte pola čaše mleka i izmešajte.
Obložiti kalup folijom pa istresti celu smesu za tortu i poravnati.
Ostaviti nekoliko sati u frižideru pa okrenuti na tacnu ili skinuti obruč od kalupa.
Dekorisati po želji.