Istražite tursku kuhinju i upoznajte nove ukuse
Potrebno: Kvasac, 250 ml vode, 390 grama brašna, 1/4 supene kašike soli, 1 kašika ulja, 2 kašike jogurta.
Za nadev: 400 grama spanaća; 200 grama feta sira, 100 grama kačkavalja, 1 glavica crnog luka; čili; beli luk u prahu;
Priprema: Aktivirajte kvasac u malo mlake vode. Dodajte brašno, so, ulje, jogurt, pa sve izmešajte praveći glatko testo, piše Stil.
Ostavite da testo naraste. Dok čekate da se testo udupla, napravite fil. Fil pravimo tako što spanać kratko obarimo, dobro oceditimo i sitno iseckamo. Dodamo zdrobljen feta sir, izrendan kačkavalj, sitno seckanu glavicu crnog luka, malo mlevene ljute čili paprike, malo praha belog luka i sve izmešamo dok se sjedini
Teso sada premesiti sa malo brašna pa ga podeliti na 6 jednakih delova.
Lopticu razvijte koliko god možete, u sredinu stavite fil pa preklopite tako da dobijete lepinju ili četvrtasto testo. Na srednje zagrejanom tiganju sipajte malo ulja pa pržite lepinjicu 4 minuta s jedne, pa s druge strane. Poslužite toplo.