Oduševiće vas mirisom i ukusom
POTREBNI SASTOJCI
sir u salamuri - 1/2 šolje
gauda - 1/2 šolje
edamer - 1/2 šolje
masline - 10 komada, crne
brašno - 2 šolje
soda za hleb - 1/2 kašičice
prašak za pecivo - 1 kašičica
jaja - 2 komada
ulje - 1/2 šolje
kiselo mleko - 1 šolja
semenke - za posipanje
maslac - za mazanje
NAČIN PRIPREME
Sir je isečen na male kocke. Jaja umutimo mikserom. Sipamo ulje u tankom mlazu i ponovo mešamo.
U kiselo mleko stavljamo sodu i prašak za pecivo i promešamo. Ostavljamo da naraste i dodaje i njega unutra.
Nastavljamo da mutimo smesu mikserom. Prosejemo brašno pomoću sita i dodajemo ga u porcijama u posudu uz druge sastojke. Mutimo kašu. Dobija se gusta smesa.
Skroz na kraju stavljamo 3 vrste sira isečene na kockice i očišćene i takođe isečene masline. Promešamo samo špatulom.
Namažemo malu posudu za pečenje maslacem i pospemo brašnom. Sipamo gustu kašu za slani kolač i zagladimo. Posipamo semenkama.
Pečemo kolač sa sirom na 180 stepeno u blago zagrejanoj rerni dok čačkalica ne bude suva.