izgledaćete sveže

SKORO BESPLATNO I VEĆ SVE IMATE U KUĆI! 6 stvari koje će vam pomoći da se rešite tamnih kolutova ispod očiju

Tamne kolutove ispod očiju možete da prekrijete puderom ako imate kvalitetan koretkor, ali je mnogo bolje da ih se rešite – a evo i kako.

foto: Profimedia

Zbog tamnih kolutova oko očiju možete da izgleda iscrpljeno i umorno, a to definitivno nije izgled koji želite. Uz malo muke i truda možete da prekrijete kolutove, ali je mnogo lakše da rešite ovaj "problem", a sve što vam treba verovatno imate kod kuće.

 

Limunov sok

 

Limunov sok sadrži supstance za izbeljivanje kože i pun je vitamina C i limunske kiseline. Ova kiselina će vam pomoći da "zategnete" kožu ispod očiju, dok će vitamin C izbeliti tamne kolutove.

 

Natopite vatu limunovim sokom i držite je oko 15 minuta na očnim kapcima. Vodite računa da vam sok ne uđe u oči, zbog kiseline.

 

Krompir

 

Enzimi u krompiru takođe će da izbele kožu – držite komad krompira jednom nedeljno na očima i kolutovi ispod očiju će nestati.

 

Paradajz

 

Paradajz zbog vitamina A i B ima supstance koje će izbeliti kožu.

Napravite pastu od paradajza i limunovog soka i koristite je kao kremu za područje oko očiju, da bi kolutovi izbledeli.

 

Kesice čaja

 

Čaj sadrži kofein i antioksidante, koji poboljšavaju cirkulaciju i sužavaju krvne sudove. Kesicu čaja, najbolje crnog ili zelenog, potopite u toplu vodu oko pet minuta, pa ohladite u frižideru oko 20 minuta, pa zatim držite na očima oko 20 minuta.

 

Kašike

 

Ohladite kašiku u frižideru i držite oko 20 minuta na očima – hladnoća će umanjiti otečenost ispod očiju.

 

Krastavac

 

Ne samo što su zdrav i poželjan deo ishrane, ohlađen krastavac može da pomogne i u ublažavanju tamnih kolutova oko očiju. Odsecite kolutiće krastavca i držite dvadesetak minuta na očima – ohladiće kožu, pa ćete izgledati svežije očas posla.