Tako poznat, a opet – tako neobičan ukus!
Jednostavan recept za "palačinke" koje se spremaju brže nego što možete da pretpostavite! Ako želite baš da se počastite, služite ih uz kuglu sladoleda, piše Mondo.
Sastojci:
- Dve krupnije jabuke (slatke ili kisele, u zavisnosti od toga koje više volite)
- Jedno krupnije jaje
- Šest kašika brašna
- Kašika suncikretovog ulja ili putera
- Sladoled, za služenje (ako želite)
Priprema
Jabuke operite, očistite i izrendajte, jaje umutite žicom, pa dodajte jabukama. Polako dodajte brašno, kašiku po kašiku, mešajući sve vreme da se smesa lepo sjedini. Ako vam se učini da je smesa suviše retka, dodajte još malo brašna.
U tiganju zagrejte ulje, ili puter, pa spuštajte po kašiku smese sa jabukama i pecite sa svake strane po tri, četiri minuta, dok palačinke ne dobiju zlatnožutu koricu.
Služite tople, uz sladoled od vanile ili posute šećerom u prahu.
( Izvor: Mondo.rs )