Napravite kolač čiji se ukus i miris ne zaboravljaju!
Sastojci:
180 grama maslaca
200 grama šećera
50 ml ruma
5 jaja
250 grama brašna
80 grama kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike pomorandžinog soka
korica pomorandže
Priprema:
Premažite maslacem kalup za hleb dužine 25 cm, te obložite pravilno iseckanim papirom za pečenje.
Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te izmiksajte omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smesu.
Zatim dodajite jedno po jedno jaje.
Dodajte sok i koricu pomoranže i rum pa još kratko izmiksajte.
Prosejte glatko brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo, pa ih umešajte drvenom kašikom.
Sipajte smesu u kalup, zagladite je i pecite otprilike sat vremena.
Proverite čačkalicom je li gotov, izvadi ga i pustite da se 15-ak minuta hladi u kalupu, a potom na rešetki.