recept

FINA, MEKA, ZA CELU PORODICU: Sočna pita prelivena mlekom oduševiće vas na PRVI zalogaj

Oduševićete se ovom ukusnom pitom.

foto: Bakina kuhinja / Kod bake u gostima

Potrebno je:

 

pakovanje gotovih kora
jabuke
šećer
cimet
mleko
50 g suvog grožđa
griz
vanilin šećer

 

Za preliv:

 

200 ml mleka
1 kašika šećera
1 vanilin šećer

 

Priprema:

 

Jabuke izrendati i zasladiti po ukusu, dodati malo cimeta i griza. Na 4 jabuke dodajte 2 kašike. Promešajte.

Koru premazati uljem pa dodati još jednu koru i nju premazati.Rasporediti malo jabuka i uviti.

Ređati u podmazan pleh u krug. Četkicom premazati odozgo i peći na 200 stepeni oko 30 min da zarumene. Izvaditi pa posuti po rubovima suvog grožđa. Staviti mleko da provri pa preliti vrelu pitu. Vratiti u rernu još 5-6 min.