Ovaj recept će vam svi tražiti, budite sigurni
Sastojci:
120 grama glatkog brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
120 g maslaca
150 g šećera
2 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
3 kašike ruma
2 slatke jabuke
Priprema:
Operite, ogulite i naseckajte jabuku na kockice, te zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
Pleh za tortu razmere 24 cm premažite maslacem, a dno prekrijte papirom za pečenje.
Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u pahuljastu smesu , te dodajte jedno po jedno jaje.
Ulijte ekstrakt vanile i rum, a zatim dobro izmiksajte.
Suve sastojke, brašno, prašak za pecivo i so, sipajte u pripremljenu smesu pa izmešajte drvenom kašikom, a na kraju dodajte i jabuke.
Prelijte testo u pripremljeni kalup, a po vrhu rasporedite jednu punu kašiku šećera.
Pecite 40-ak minuta, pa proverite čačkalicom je li kolač pečen.
Ostavite da se ohladi pre nego što ga izvadite z kalupa.
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.