zdravlje u tanjiru

5 VRSTA POVRĆA ZA OČUVANJE IMUNITETA: Ovo je najukusnija vitaminska čorba (RECEPT)

Osnovni recept možete obogatiti dodacima po izboru

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 3 krompira
  • 1 mala tikvica
  • povrće po izboru
  • ulje ili puter

 

Priprema

 

Na malo masnoće izdinstajte očišćen i iseckan luk, dodajući pomalo vode - da ostakleni. Obavezno posolite luk pri dinstanju, piše Lepa i srećna.

 

Očistite i iseckajte šargarepu pa dodajte i nju i kratko propržite.

Oljuštite i iseckajte tikvicu i nju dinstajte dodajući malo vode jer će ona dosta pustiti tečnosti.

 

Sada nalijte litar vode i dodajte očišćen i na kockice isečen krompir.

Na kraju dodajte petu vrstu povrća po izboru.

 

To može biti sveža paprika (u tom slučaju dodajte samo jednu, jer je njen ukus i miris dosta jak pa će nadjačati ostale vrste povrća).

 

To može biti grašak, dodajte dobru šaku svežeg ili smrznutog graška (u isto vreme kad i krompir).

 

Možete dodati sitne "cvetiće" karfiola ili brokolija, pa i svež kupus koji prvo dobro poparite vrelom vodom.

 

Kad povrće bude kuvano, začinite čorbicu suvim začinom i pospite biberom i sitno seckanim peršunom.