recept dana

UŽIVAJTE U ZDRAVOM OBROKU: Posna punjena papirka u paradajz sosu!

Ručak koji ćete imati par dana

foto: Profimedia

Sastojci:

 

12 paprika

150 g pirinča

2 veće šargarepe

2 veća krompira

1 manja glavica crnog luka

1 paradajz

1 paprika

malo soli

malo začina

malo ulja

1 šolja vode

 

Priprema:

 

Paprike oprati i očistiti. Šargarepu i krompir očistiti i izrendati. Pirinač očistiti i oprati. Luk očistiti i sitno iseckati. Paradajz i 1 papriku oprati, očistiti i iseći na sitne komade. Na zagrejanom ulju propržiti šargarepu i krompir, dopdati pirinač, posoliti i usuti vodu. Malo kuvati i dodati luk, paradajz i papriku. Kuvati 10ak minuta, da voda uvri, dodati začin i puniti paprike. Staviti ih u vatrostalnu činiju i peći u rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.

 

foto: Profimedia