koliko se promenio?

I DANAS GA ČESTO VIĐAMO NA TV EKRANIMA: Znate li koji glumac je trapavi Raca iz filma „Mi nismo anđeli“?

Budući da je uloga Race bila tek njegova druga pred kamerama, poznati glumac bio je te 1992. veoma mlad, pa mnogi nisu ni primetili o kome je reč.

foto: Youtube Printscreen

Davne 1992. godine, u kultnom ostvarenju jugoslovenske i srpske kinematografije Mi nismo anđeli jedan od likova koji nas je očarao bio je i šarmantni Raca, od kojeg se lik Branke Katić ne odvaja i na kraju ga osvoji.

 

 

Ovaj simpatični i duhoviti par mnogima je bio dopadljiviji i od glavnih uloga, a mnoge Radine replike se i danas citiraju. Ipak, ono što je mnogima promaklo jeste da je ovu rolu odigrao Bojan Žirović, koji je i nakon filma Mi nismo anđeli nastavio vredno da radi, ali mnogi toga nisu svesni jer je u ulozi Race bio izuzetno mlad i sve vreme je nosio ogromne naočare za vid.

 

foto: Nemanja Nikolić

Žirović je jedan od naših aktivnijih glumaca, naročito proteklih nekoliko godina — on je stalni član Ateljea 212, gde je zabeležio niz fenomenalnih i nagrađivanih uloga.

 

foto: Vladimir Šporčić

Uz to, on sve vreme paralelno radi i ispred kamera, pa smo gledali u filmovima Ustanička ulica, Neposlušni, Montevideo, Bog te video!, Smrdljiva bajka, kao i u serijama Koreni, Grupa, Žigosani u reketu, Dug moru, Ubice mog oca, Sumnjiva lica i mnogim drugim.