obratite pažnju

Sigurno ih imate u svom domu: 3 prirodna leka za borbu protiv bolova u grlu

0

Ako ste se našli u situaciji da vam se javlja neprijatan osećaj u grlu, vreme je da iskoristite ove namirnice da sprečite bolove koji vam se javljaju. 

foto: Shutterstock/goodluz
foto: Shutterstock/goodluz

Uz prehladu ili grip se često javlja jedan od najneprijatnnijih bolova, a to je bol u grlu. Kada se jave ovakvi bolovi jako teško spavate, govorite, a takođe teško i jedete. 

 

Međutim, postoje lekovi koje možete iskoristiti u kućnoj atmosferi, a da vam može pomoći u borbi sa ovim problemom. 

 

  • Med

 

Ova namirnica koja dolazi is prirode pored toga što može da vas zasladi, on u sebi sadrži mnoga antibakterijska dejstva koji deluju na zapaljenje. Takođe, on ostaje i u tankom sloju zalepljen za "grlo" tako da ga dodatno štiti od iritacija. 

 

 

  • Čaj od kamilice

 

Ako želite da se umirite i zaspite, sigurno je da će vam u tome pomoći čaj od kamilice, ali pored ovoga on ima i antizapaljenska svojstva. Ovaj čaj u sebi sadrži umirujući efekat, te se tako preporučuje da sa njegovim konzumiranjem počnete čim osetite i najmanje bolove u grlu. Ukoliko volite, dodajte i malo meda. 

 

  • Limun i topla voda

 

Iako se ova dva sastojka najviše koriste kako bi se očistio organizam ili koža, ova dva sastojka su dobri i za borbu protiv bola u grlu. Naime, antiviralno i antibakterijsko dejstvo limuna. Limun stvara kiselu životnu sredinu i onda stvara nepovoljnu sredinu da se stvaraju bakterije. Takođe on ima i vitamin C u sebi što pa je dobar i za jačanje imunog sistema.

 

 

 

makonda-tracker