obratite pažnju!

Olakšava disanje, čisti pluća i ublažava kašalj: REN kao prirodni lek za probleme respiratornog trakta

1

Ova biljka je zbog svojih sastojaka odličan za zdravlje organizma, a posebno za značajan kada su u pitanju respiratorni trakt. 

foto: Shutterstock/photocrew1
foto: Shutterstock/photocrew1

Koren rena bogat je sastojcima kao što su singrin, kao i fenole. eterično ulje, smolu, skrob, kumarine, saharide i sl. Ne zaboravite da je koren rena ljutkast, ali i sadrži brojne blagodeti za vaš organizam

Ako živite na selu ren nije biljka koja zahteva posebnu obradu, najčešće raste na vlažnim mestima i dugo se može održati vitalnim ukoliko ga držite u podrumu, zakopanog u pesak i sl. Naravno, ren uvek možete kupiti i na pijaci. Takođe, on se najčešće koristi svež, a pored svoje namene začinjavanja hrane, može imati i povoljna dekjstva za vaše zdravlje:

 

Zapušen nos, kašalj i teško disanje

 

Ako imate neku od ovih tegoba, onda možete da im stanete na put tako što ćete napraviti smesu od rena i meda. Potrebno je da narendate jednu kašičicu rena i da je pomešate sa jednom kašičicom meda. Ovu smesu je neophodno konzumirati svako jutro mesec dana na jedan prazan stomak. 

 

Astma

 

Postoji smeša koja je odlična da ublažite probleme sa astmom. Dakle, potrebni su vam ren, jabukovo sirće i med. Ovu smesu ćete pripremiti tako što ćete u šolju jabukovog sirćeta sipati 4 kašike rena. Kada se ren razmekša, procediti ga i pomešati sa istom tpolikom količinom meda, dodatno kuvati i kada se sve to zgusne ostaviti da se ohladi. Ovu smesu treba konzumirati ujutru i uveče. 

 

Čišćenje pluća

 

Za prečišćenje vaših pluća najbolje je da pripremite čaj od rena. Potrebno je da 10 grama narendanog rena prelijete sa kuljučalom vodom - dva decilitra. 

 

Kada prelijete čaj, ostavite ga da odstoji nekoliko minuta i tako spremljen je potrebno konzumirati dva do 3 puta dnevno, u manjim količinama. 

 

 

makonda-tracker