ublažavaju upale, infekcije...

ALTERNATIVA: Ovo su moćni sastojci iz prirode koje svi imamo u KUHINJI!

1

Upotreba antibiotika je dostigla rekordni nivo, a oni mogu izazvati više štete nego koristi za naše telo. Osim što narušavaju crevnu floru, ubijaju i zdrave ćelije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Zdrave namirnice iz prirode uvek su poželjne za korišćenje, posebno kada nam padne imunitet. 

 

Za ove namirnice navodi se da su veoma zdrave, ali treba biti oprezan s korišćenjem:

 

1. Kurkuma

 

Kurkuma je odličan izbor kao pomoć za uništavanje bakterija. Za optimalne rezultate, kombinujte dva antibakterijska sastojka, kurkumu i med, i nanesite mešavinu na bolna mesta na vašoj koži. "Naše istraživanje je prvo koje je jasno pokazalo da proizvodi bazirani na medu mogu u mnogim slučajevima da zamene antibiotske kreme za rane", rekao je doktor Braun.

 

2. Đumbir

 

Prirodna antibiotička svojstva đumbira pomažu u sprečavanju i lečenju mnogih zdravstvenih problema izazvanih bakterijama. Fenoli koji se nalaz u korenu đumbira imaju jaka anti-inamatorna dejstva, a pomažu i kod snižavanja holesterola.

 

Đumbir
foto: Shutterstock

3. Jabukovo sirće

 

Domaće jabukovo sirće ima antiseptička svojstva, kao i prirodno alkalizirajuće dejstvo. Sirće se preporučuje isključivo za spoljnu upotrebu.

 

4. Beli luk

 

Beli luk je moćan i navodi se da ima anti-virusna, anti-gljivična i antimikrobna svojstva. Istraživanja su pokazala da štiti dobre bakterije i eliminiše neprijateljske bakterije. Takođe ima visok sadržaj antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale, i koji jačaju imuni sistem.

 

beli luk
foto: Shutterstock

5. Ulje origana

 

Pored svojih antibakterijskih svojstava, origano može da pomogne sa varenjem i pomaže u gubitku težine. Ulje koje se nalazi u origanu, karvakrol, ustanovljeno je da se bori protiv bakterija koje mogu dovesti do infekcije. Ulje origana se koristi za lečenje digestivnih infekcija.

 

6. Crni luk

 

Beli luk i crni luk su bliski rođaci i poseduju snažna svojstva. Sirov beli luk ili crni luk sadrže jedinjenje sumpora. 

 

7. Aleva paprika

 

Ljuta aleva paprika je jak začin koji se koristi izuzetno dugo.

 

 

makonda-tracker