ODUŠEVIĆE VAS

Idealne uz kafu ili čaj: Napravite sami piškote (RECEPT)

0
Najčešće ih koristimo za tiramisu ili razne torte, ali piškote su fini keksić koji može da se jede i samostalno

 

 

5. Ubacite pripremljenu smesu u kesu, pa pomoću nje oblikujte piškote. Sami odaberite kakve će veličine biti vaše piškote, ali vodite računa o tome da ostavite dovoljno prostora između svake jer će tokom pečenja narasti i raširiti se.

 

6. Stavite pleh u rernu zagrejanu na 170 stepeni i pecite dok piškote ne postanu zlatno žute, otprilike 10-ak minuta. Kada ih izvadite iz rerne, na dodir će još biti malo mekane, ali nakon hlađenja će se stvrdnuti i postati baš kao i kupovne piškote.

 

foto: Thinkstock

 

Savet: Tople piškote možete da uvaljate u kristal šećer ili da pričekate da se ohlade, pa da ih pospete šećerom u prahu, kakaom ili otopljenom čokoladom.

 

SASTOJCI

2 jaja

60 g šećera

50 g oštrog brašna

30 g gustina

1 vanilin šećer

1 kašičica praška za pecivo

 

makonda-tracker