PRAVIĆETE JE STALNO

Ovo će biti vaš omiljeni slatkiš: Čokoladna torta čiji ukusi će vas raspametiti (RECEPT)

0
Brzinska poslastica čiji ukus nikoga ne ostavlja ravnodušnim
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Staviti rernu da se greje na 200 stepeni, a za to vreme penasto umutiti belanca sa 5 kašika šećera. Dodati žumanca i ulje, pa polako mutiti. Na kraju dodati 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo i sve lagano sjediniti varjačom. U pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i staviti da se peče. Odmah smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni.

 

2. Dok se kora peče, pomešati preostalih 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera sa malo mleka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati razmućeno brašno u mleku koje je provrilo i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu, a zatim mešati dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi.

 

3. Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskati sa malo mleka.


Probajte Beli Egipat: Mnogi smatraju da je ovo najukusnija torta na svetu (RECEPT)

 

4. Penasto umutiti omekšali margarin, pa mu dodajte u ohlađen fil. Posebno umutiti šlag ili slatku pavlaku i dodati filu ukoliko je previše gust (2 - 3 kašike) i opet umutiti.

 

5. Na koru naneti fil, pa šlag, opet kora, i tako dok ne potrošite materijal. Završite šlagom i ukrasite po želji. Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru pre služenja.

 

SASTOJCI

5 jaja

11 kašika šećera

11 kašika brašna (ravnih)

4 kašike kakaa

3 kašike ulja

1 prašak za pecivo

1 l mleka

100 g čokolade

100 g margarina

300 g šlaga ili slatke pavlake

 

makonda-tracker