Popularni slatkiš sa piškotama i na vašoj trpezi

Osvojiće i najizbirljivije: Šarlota - lako se pravi, a još lakše i zasladi!

0
Markiza je još jedan naziv za ovu poslasticu kojom ćete ostaviti bez daha sve ukućane, ali i goste...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

3 pakovanja piškota ili 300 gr


9 jaja


200 gr šećera u prahu


100 gr kristal šećera


250 gr margarina


250 gr čokolade


mleko za umakanje piškota, oko 200 ml

 

Za gornji sloj:

 

400 ml slatke pavlake

 

u pola dodati 2 kašike čokoladnog krema

 

Priprema:

 

Ulupati žumanca sa 100 gr kristal šećera i staviti na paru da se kuva. Kuvati 12 minuta od trenutka kada voda provri ispod šerpe. Posle 12 minuta dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi, zatim skloniti sa vatre da se hladi.

 

Zbog ove torte se uvek traži parče više: Oduševite sve i napravite čuvenu posnu tortu sa pivom (RECEPT)

 

Ulupati margarin sobne temperature sa 100 gr šećera u prahu. Margarinu dodati ohlađen krem sa čokoladom i sve umutiti. Na kraju ulupati belanca sa 100 gr šećera u prahu u jaku i sjajnu penu. Polako belanca dodati prethodno umućenom kremu. Dodati pola, umutiti najsporijom brzinom miksera, pa dodati drugu polovinu i umutiti opet. Ne mutiti predugo.

 

U krugli kalup slagati uspravno piškote. Umočite u mleko stranu koja nema na sebi šećer i tu stranu stavite na spoljnu stranu kalupa. Kada poslažete okolo umačite piškote i poslažite po dnu. Istresti celu smesu krema i poravnati. Tortu ostaviti 2 sata u zamrzivač. Izvaditi staviti na tacnu pa skinuti obruč. Torta odlično stoji i bez trake (samo radi dekoracije).

 

Umutiti slatku pavlaku, pa pola premazati preko fila, a u ostatak dodati čokoladni krem. Poslužiti posle nekoliko sati da piškote omekšaju.

makonda-tracker