topi se u ustima

Turska princeza — najkremastiji kolač bez grama šećera: Slasno i slatko zadovoljstvo koje se ne peče (RECEPT)

1


Brzi domaći slatkiš iz turske kuhinje za koji ne morate da uključujete rernu

foto: Ivan Mateev/Shutterstock
foto: Ivan Mateev/Shutterstock

Turska princeza jedan je od omiljenih kolača koji se pripremaju na brzinu i bez mnogo materijala i truda.

 

Najbolje od svega je što se njegova kora ne peče, prepun je sočnog šlaga koji mu daje kremastu tekturu, a ne sadrži ni gram šećera!

 

Sastojci:

 

  • pakovanje tosta
  • 2x100 grama šlag krema
  • 1 čaša mleka
  • 1 šaka suvih kajsija
  • 1 čaša lešnika
  • 1 šaka suvog grožđa
  • 1 šaka badema
  • puter za podmazivanje


Priprema


Umutite šlag s mlekom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata.
Potom isecakajte i suvo grožđe, a lešnik i bademe usitnite u blenderu, ali ne previše. Sve to dodajte u ohlađen šlag.


Tostiran hleb izlomite na veće komade, pa i njega umutite u šlag, promešajte, pa dodajte prethodnu smesu.


Sve prebacite u kalup prethodno premazan puterom, pa poravnajte i stavite u frižider na najmanje 3-4 sata.


Potom izvadite kolač, preklopite kalup tacnom i okrenite tako da kolač prebacite na tacnu.


Potopite kajsije da odstoje u vrućoj vodi 15 minuta, pa ih prosušite papirnim ubrusom i iseckajte što sitnije. Ukrasite kolač kajsijama.

 

 

makonda-tracker