njam njam

Lako se priprema, a dobijate savršen ukus: Miris zapečenog krompira sa umakom od jogurta će vas razoružati

1

Ako vam se priprema jelo koje se ne nalazi često na vašoj trpezi, onda možete pripremiti jelo koje ne zahteva mnogo umeća, a potpuno vas opija. 

foto: Shutterstock/Kolpakova Svetlana
foto: Shutterstock/Kolpakova Svetlana

 

Sastojci:

 

  • 4 pune kašike kukuruznog brašna
  • 4 veće krompira
  • 5 kašika ulja
  • kašičica karija
  • kašičica mlevene crvene paprike

 

Za umak koji ćete jeste uz krompir potrebno vam je: 

 

  • majonez
  • malo jogurta
  • so
  • biber 
  • senf (po ukusu)

 

 

Priprema:

 

Najpe je potrebno otrebiti krompir, a zatim narezati ga na debelje kriške i stavite u posudu u kojoj ćete moći da ih ispečete. 

 

Nakon toga u jednoj posudi pomešajte ulje, kari i mlevenu crvenu papriku, a nakon toga prelijte sa tim preko krompira. 

 

Zatim pospite krompir kukuruznim brašnom, pa sve lepo promešajte i stavite u rernu na 220 stepeni oko 35 minuta. 

 

Izvadite krompire iz rerne i spremite umak u koji ćete da ih umačete. Vaše jelo je sremno. 

 

 

 

makonda-tracker