SLADOKUSCI

Letnja poslastica koju ćete obožavati: Domaći sladoled od sveže lubenice na vašoj trpezi u par koraka (RECEPT)

0

Jednostavan recept za sladoled koji ćete iznova praviti...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ko kaže da priprema ukusnog domaćeg sladoleda ne može biti jednostavna?

 

Kremasti kokos sladoled: Zdrava poslastica za svaki vreli dan

 

Vervatno ne postoji osoba koja može odoleti osvežavajućem sladoledu na visokim temperaturama.

foto: Shutterstock

Jedemo ga samog ili u kombinaciji s drugim desertima, a svi ćemo se složiti kako je onaj u domaćoj varijanti ipak najbolji.

 

Nastvak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

 

foto: Shuterstock

Kada je reč o pravljenju sladoleda, mnogi odustaju i pre nego što su počeli, bilo zbog manjka entuzijazma ili uverenja da se radi o nečem komplikovanom. Ne, za pripremu sladoleda vam ne treba nikakav poseban aparat.Biće dovoljan i blender i malo dobro volje. U nastavku donosimo recept, obogaćen jogurtom i medom.

 

Pogodno za letnje dane kao pravo osveženje: Ledeni puding kolač osvojiće vaša nepca (FOTO)

 

Sastojci

4 šolje lubenice izrezane na kockice (bez semenki)
4 kašičice meda
1 kašika grčkog jogurta
1 kašika limunovog soka
Nekoliko kašika vode po potrebi

 

Priprema

1. Lubenicu stavite u blender i mešajte dok ne dobijete teksturu pirea

2. Smesu izlijte u veliku činiju pa dodajte med, jogurt i limunov sok
3. Smesu kroz cedilo sipajte u posudu koju ćete staviti u zamrzivač
4. Nakon sat vremena zamrzivača, smesu još jednom stavite u blender dok ne dođete do željene strukture
5. Proces ponovite svakih pola sata kroz narednih nekoliko sati, a sladoled pre posluživanja ostavite sat vremena u zamrzivaču

 

makonda-tracker