efikasno i bez muke

Kako da očistite ulepljenu peglu za 30 sekundi? Ovaj trik će je spasiti + najčešća greška koja je može zauvek uništiti

0

Krenuli ste da peglate, a pegla je neupotrebljiva? Ne brinite, ovo je spas u zadnji čas!

Magičan trik za čišćenje pegle za 30 sekundi
Magičan trik za čišćenje pegle za 30 sekundi foto: Shutterstock / alexeisido

Peglanje je posao koji zahteva mnogo vremena i pažnje, a neretko se desi da nam se pegla ulepi u neku od nalepnica koje su na stvarima.

 

Veliki broj majica ima neki print, koji, ako nije štampa već nalepnica može da se zalepi za podlogu pegle i tako ne samo da vam uništi i drugu, svetliju odeću prilikom peglanja, već može i da smanji učinkovitost same pegle. 

 

Ako se i vama desilo da krenete da peglate svetliju odeću i tada shvatite da to neće ići glatko, jer je pegla užasna, ne brinite, evo ga rešenje koje će spasti i vas i peglu. 

 

 

Sve što vam treba je jedna tableta za mašinsko pranje posuđa. Evo kako da očistite peglu tabletom za mašinu za pranje sudova...

 

Zagrejte aparat na jaku temperaturu, pa isključite iz struje. Potrebno je da pegla bude topla, ali ne i da je uključena u struju. Ukoliko je fleka malo starija, moraćete malo više da je zagrejete, samo vodite računa da se ne opečete.

 

Zatim uzmite tabletu i utrljajte u fleke, videćete kako se istog momenta skidaju. Sledeći korak jeste da uzmete vlažnu krpu i obrišete očišćen deo. Ceo posao završićete za manje od 30 sekundi!

 

Prljava pegla je ogroman problem, ali uz ovaj trik ne više
Prljava pegla je ogroman problem, ali uz ovaj trik ne više foto: Shutterstock / Daniel Jedzura

 

Savremene pegle imaju i rupice za ispuštanje vode i pare, a ako su se u njima nakupile iste ove naslage, problem ćete rešiti štapićima za uši i sirćetom. Jednostavno umočite štapić u malo sirćeta i prelazite preko naslaga u rupicama dok se ne očiste.

 

Nakon toga uzmite neku staru majicu ili krpu i stavite udare pare na najjače, više puta pritisnite paru kako bi ostaci izleteli kroz rupice, pa dobro protrljajte peglu o tu staru tkaninu. 

 

Kada ste sigurni da više nema nečistoća možete da nastavite da peglate veš koji niste mogli pre čišćenja pegle.

 

Peglu nikada ne ribajte oštrim predmetima, jer će se uništiti.

 

 

Bonus video:

 

Kako ispeglati posteljinu bez pegle?

 

 

 

 

makonda-tracker