PROBAJTE

NEĆETE MOĆI DA VERUJTE KOLIKO JE JEDNOSTAVNO: Primenite ovaj TRIK i istopićete 20 odsto više kalorija DOK HODATE

0

Sunce sija, prelep je jesenji dan — to je već dovoljno da biste već danas izašli u šetnju i probali ovaj trik

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Hodanje je najjednostavniji način fizičke rekreacije, a i samo pola sata hodanja dnevno može učiniti puno za zdravlje, kao i za mršavljenje. Uz jedan trik hodanjem možete izgubiti i 20 posto više kalorija nego inače.

 

Brzo hodanje odličan je način za vežbanje i sagorevanje kalorija, ali istraživanje američkog Univerziteta u Ohaju otkrilo je da postoji još bolji način da poboljšate kondiciju, očvrsnete mišiće, istopite kalorije i smršate.

 

Naime, ako promenite brzinu hodanja, možete potrošiti 20 posto više kalorija nego kada hodate ujednačenim ritmom. Menjanje brzine hodanja, opisuju naučnici, deluje poput stiskanja papučice gasa, a svaka promena ritma zahteva i jači rad nogu.

 

foto: Profimedia

U istraživanju, ispitanici su menjali brzinu hodanja na pokretnoj traci. Kada su pokušavali da hodaju brže ili sporije od brzine kretanja pokretne trake, trošili su više kalorija.


Osim menjanja brzine hodanja, savetuju stručnjaci, za bolji učinak možete se poslužiti i drugim sitnim trikovima: hodajte s rancem na leđima, s tegovima na nogama, hodajte praveći krivulju, a ne samo po ravnoj liniji i slično.

 

 

makonda-tracker