trik za savršeno leto

Nema boljeg načina da na plaži izgledate kao seks bomba: Bikini dijeta skida višak sa stomaka, kukova i zadnjice

0
Kako biste postigli savršen izgled i bez razmišljanja uskočili u svoj omiljeni kupaći kostim, neophodne su sledeće promene u načinu života.

 

foto: Profimedia

1. Pravilo kod mršavljenja utemeljeno na ishrani s nižim ukupnim glikemijskim indeksom, namirnice deli na skup crvenih, žutih i zelenih.

 

Crvene imaju najviši nivo GI-a i treba ih izbaciti iz tanjira. Beli hleb, suhomesnati proizvodi i punomasni mlečni proizvodi su oni iznad kojih se pali crvena lampica.

 

Izgubila je 18 kilograma zahvaljujući ovoj dijeti: Ipak, lekari je najstrože zabranjuju

 

Žute se oni koje treba konzumirati umereno, poput nemasnih sireva, banana, kukuruza i pasulja.

 

Zelene namirnice treba uvrstiti u svaki obrok, a u poželjni skup spadaju: piletina, jaja, riba, nemasno mleko, jogurt, jabuka, pomorandža, većina povrća posebno zelenog lisnatog i žitarice celog zrna.


2. Porcije koje stavljate na tanjir moraju biti umerene pa tako porcije mesa i ribe po obroku ne smeju prelaziti 100 grama, testenine 40 grama, a pirinač 50 grama. Važan je odnos "snaga" na tanjiru, pa pazite da kod svakog obroka polovinu čini povrće, a četvrtinu proteini i žitarice.

 

3. Povrće se preporučuje, posebno spanać, blitva, tikvice, šargarepa, a jednako preporučljivo je da međuobroke ispunite porcijama voća. Vodite računa o lubenici, jer je njen glikemijski indeks vrlo visok.

 

Ako volite banane, ova dijeta će vas oduševiti: 5 kilograma manje za nedelju dana - bez sekunde gladovanja

 

4. Riba i belo meso, ali isključivo bez masne kožice, pomoći će u sagorevanju viška masnih nalaga na kritičnim mestima, jer su bogati proteinima, a siromašni mastima. U obroke uključite sočivo, ono je odličan ugljeni hidrat sa niskim glikemijskim indeksom, a i bogat je vlaknima.

 

5. Najvažnije je da iz tanjira izbacite jednostavne ugljene hidrate poput belog hleba, umesto običnog pirinča servirajte integralni pirinač koji je bogat ugljenim hidratima i proteinima, a sadrži značajno manje količine masti i nema holesterola.

makonda-tracker