da li ste znali?

MARKO KON USPEO DA SKINE ČAK 36 KILOGRAMA U REKORDNOM ROKU: Uz ovaj JELOVNIK nema gladovanja, a rezultati su neverovatni

1

Kompozitor je otkrio i na koji način priprema obroke.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Poznati kompozitor i muzički producent Marko Kon godinama je kuburio sa viškom kilograma, koji su ga ometali u svakodnevnom životu, te je zbog zdravlja odlučio da smrša uz redukovanu ishranu.

 

Uspeo je da skine 36 kilograma, uz ovaj jelovnik, koji nema nuspojava na organizam, već mu pomaže da u optimalnom roku dođe do željenih rezulatata.

 

Dan 1

 

Doručak: 3- 4 šnicle svinjskog vrata.

 

Za šnicle svinjskog vrata potrebno je (za porcije za više osoba): 1 kg svinjskih šnicli od vrata, 3 glavice crnog luka, so i biber (belo vino po želji, 2 dl).

 

Priprema:

 

Šnicle istrljati solju i pobiberiti. Ostaviti ih nekoliko minuta da odstoje pa posudu u kojoj se peku, zagrejati ulje i peći ih dok ne porumene sa obe strane. U posudu dodati sitno seckani crni luk i prodinstati ga. U vatrostalnoj posudi ređati šnicle, dodati preko njih luk, začiniti kašikom vegete (naliti čašom belog vina) i staviti da se peče. Proveriti nakon pola sata da li su omekšale. Ukoliko treba, dodati još malo vode. Izvaditi meso iz pećnice i servirati toplo.

 

Ručak: šnicle svinjskog vrata.

 

Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.

 

Predlog nutricioniste za prvi i sve ostale dane dijete je sledeći: uz obroke dodajte svežu salatu: miks zelene salate, rukolu, spanać, kupus i praziluk. Možete da imate i dve užine. Prva neka bude šolja punomasnog jogurta, a druga šolja voća (maline, kupine, borovnice, brusnice, ribizle, jagode) i 20 g jezgrastog voća (orasi,lešnici, bademi, pistaći).

 

Kao prilog uz meso može se dodati: karfiol, brokoli, kelj, prokelj, zelenu boraniju, vrste povrća sa najmanjim sadržajem ugljenih hidrata.

 

Dan 2

 

Doručak: biftek.

Ručak: biftek.

Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.

 

 

Dan 3

 

Doručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru.

Ručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru.

Potrebno je (za porcije za više osoba): 1 kg krmenadli. Za marinadu: 2 glavice crnog luka, pola veze peršuna, 250 ml crnog vina, 250 ml ulja, list lovora, mleveni biber.

 

Priprema:

 

Sitno iseckajte crni luk i peršunov list. Dodajte crno vino i ulje, lovorov list i biber. Ovom marinadom premažite svaki komad mesa i ostavite da odstoji na hladnom bar dva sata pre pečenja.

Večera: nekoliko komada propržene mlevene junetine.

 

Dan 4

 

Doručak: jagnjeći kotleti.

Ručak: jagnjeći kotleti.

Primer jela od jagnjećih kotleta

Potrebno je: 1 kg jagnjećih kotleta, 1 plavi patlidžan, 2 crvene paprike, 2 žute paprike, 400 g tikvica, so, biber, 250 g paradajza, 1 glavica crnog luka, 5 čena belog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 1 kašika isitnjene majčine dušice, lovorov list, 6 zrna bibera, 2 ceđene pomarandže, 10 svežih ribizli, 2 kašike džema od ribizle, 1/2 kašičice suvog timijana, so, mleveni biber.

 

Priprama:

 

Povrće, osim paradajza, očistite i isitnite. Patlidžan malo posolite. Paradajz zasecite u obliku krsta, prelijte vrelom vodom i oljuštite, zatim presecite na četiri dela, uklonite semenke i iseckajte na kockice. Crni luk i dva čena belog luka oljuštite, naseckajte i propržite na dve kašike ulja. Patlidžan osušite papirnim ubrusima i dodajte ga luku zajedno sa majčinom dušicom i lovorom. Poklopite i ostavite da lagano vri 15 minuta. Nakon pet minuta dodajte tikvice, paradajz i papriku i začinite po ukusu. Preostalo ulje dobro zagrejte, pa dodajte krupnije isečena tri čena belog luka i biber u zrnu. Preko stavite jedan po jedan kotlet da se prži ravnomerno sa obe strane. Za to vreme u većoj posudi izmešajte sok od pomarandže, zrna ribizle, džem, timijan, so i mleveni biber. Ispržene kotlete poređajte na tanjir preko povrća, pa prelijte aromatičnim sosom od ribizli.

Večera: biftek.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker