umetnica

BILA JE VRSNA GLUMICA I SUPRUGA SLAVNOG ĐUZE STOJILJKOVIĆA: Na današnji dan 1930. godine rođena je Olga Stanisavljević!

0

Pripadala je čuvenoj generaciji velikih kruševačkih glumaca, rođenih tridesetih godina. Miodrag Petrović Čkalja, Radmila Savićević, Taško Načić, Milan Puzić, Vlastimir Đuza Stojiljković bili su joj kolege sa klase.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Proslavljena jugoslovenska glumica Olgica Olga Stanisavljević rođena je na današnji dan 1930. godine u Kruševcu.

 

Bila je prva supruga glumca Vlastimira Đuze Stojiljkovića, sa kojom se znao i sarađivao još iz gimnazijskih dana u Kruševcu.

 

Spekulisalo se da u vreme Olgine mladosti  trebalo da se uda za glumca Ljubomira Ljubu Tadića, ali ju je ipak osvojio Đuza, koji je važio za veoma šarmantnog mladića.

 

Olga Stanisavljević
foto: Youtube Printscreen

Pripadala je čuvenoj generaciji velikih kruševačkih glumaca, rođeni tridesetih godina. Miodrag Petrović Čkalja, Radmila Savićević, Taško Načić, Milan Puzić, Vlastimir Đuza Stojiljković, Mihailo Bata Paskaljević, rasli su pod umetničkim palicom legendarnig Bore Mihailovića.

 

Po odlasku za Beograd, Olga je postala članica Beogradskog dramskog pozorišta i ostala mu verna do kraja karijere. Za vreme svog relativno kratkog života uspela je da odigra veliki broj antologijskih pozorišnih, televizijskih i filmskih uloga u svom relativno kratkom životu, a ostavila je za nezaborav svoje veličanstvene likove iz popularnih serija: "Ljubav na seoski način" (Lazinica), "Više od igre" (Kaliopa), "Pozorište u kući" (Rajka Mungos).

 

Vlastimir Đuza Stojiljković
foto: Marina Lopačić Za Kurir

 

 

makonda-tracker