kultura

Održana prva proba: Uskoro Sumnjivo lice u režiji Andraša Urbana

0
Prva proba predstave „Sumnjivo lice“, po tekstu Branislava Nušića, u režiji i adaptaciji Andraša Urbana, održana je danas u biblioteci Narodnog pozorišta.
foto: Promo
foto: Promo

 

Premijera je planirana za 21. jun na Sceni „Raša Plaović“, a u podeli su Slobodan Beštić (Jerotije Pantić), Nela Mihailović (Anđa), Suzana Lukić (Marica), Pavle Jerinić (Vića), Nikola Vujović (Žika), Hadži Nenad Maričić (Milislav), Nebojša Кundačina (Tasa), Miloš Đorđević (Aleksa Žunjić), Anastasia Mandić (Gazda Spasa, gazda Miladin), Bojan Кrivokapić (Đoka) i Dragan Nikolić (Josa).

 

Uz reditelja, koji je i scenograf predstave, autorski tim čine Molina Udovički Fotez (dramaturg), Кata Đarmati (dramaturg i saradnik reditelja), Marina Sremac (kostimograf), Irena Popović Dragović (kompozitor), Ljiljana Mrkić Popović (lektor) i Jasna Saramandić (asistent scenografa).

 

Izvršni producent je Milorad Jovanović, organizator Nemanja Konstantinović, inspicijent Sandra Žugić Rokvić, sufler Danica Stevanović, dok je Martina Vranjić organizator na praksi.

 

Nušić je ovaj komad, koji se na komičan način bavi korumpiranim stanjem državnih činovnika u Srbiji, pisao između 1887. i 1888. godine.

 

Biće to peta premijera predstave "Sumnjivo lice" u Narodnom pozorištu u Beogradu, u kojem je i praizvedena 29. maja 1923. godine. Naredna postavka je urađena 14. marta 1938, potom 7. oktobra 1960. i poslednja 25.

novembra 1984. godine.

 

makonda-tracker