Nakon duže pauze

Sanja Đorđević: Savetujem ćerku kako da odabere dečka

0
Nakon duže pauze u karijeri pevačica Sanja Đorđević vraća se muzici novim pesmama. Razlog njenog odsustva nije bio razvod o kojem se spekulisalo, već potreba da se posveti ćerki Ivani koja se spremala da napusti porodični dom
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Krajem 2009. godine, u jeku popularnosti, pevačica Sanja Đorđević (47) odlučila je da u petnaest godina dugoj karijeri napravi kratak predah i potpuno se posveti porodici. Mada su njeni fanovi ostali u šoku, Sanja je svoju odluku pravdala prezasićenošću, umorom i padom energije. Pesme joj nikada nije bilo dosta, ali ono što ju je činilo nesrećnom bila su putovanja, emisije, snimanja... Ipak, spekulisalo se kako je predah napravila zbog krize u braku, međutim, ona ističe da jedino što je istina jeste to da je bila potrebna svom domu.


- Mnogo sam odsustvovala od kuće i zbog toga me je grizla savest jer sam smatrala da dosta toga propuštam. U to doba moja ćerka pripremala se za studije u inostranstvu i nisam želela da ona prođe kroz to bez mene. Morala sam da je uputim u brojne stvari – objašnjava pevačica kojoj dvadesetosmogodišnja ćerka Ivana predstavlja najveću sreću.

 

S obzirom na to da ju je rodila veoma mlada, raduje se što je uspela da od nje napravi fino vaspitanu i plemenitu devojku. Najponosnija je na njenu master diplomu koju je zavredela na Pravnom fakultetu u Švajcarskoj. Mada bi Ivana nastavila školovanje, pevačica smatra da joj je sada vreme za izlaske i momke.

 

Nastavak intervjua i fotografije pogledajte na narednoj strani...

 

 

 

foto: Vladimir Šporčić


- Dosta je bilo škole, mora malo da živi. Izlazila je ona, nema žurke na kojoj nije bila, ali moram da priznam da sam doskora bila vrlo stroga. Mesta koja je posećivala uglavnom su bila pod budnim okom nekog našeg prijatelja koji ju je posmatrao iz prikrajka. Mada ne mogu da se žalim, moja ćerka ima dobro društvo – sa ponosom govori Sanja koja vreme provedeno sa svojom naslednicom smatra dragocenim. Njih dve obožavaju da šopinguju, posećuju porodične prijatelje, a kroz ta druženja Sanja pokušava da joj prenese svoja iskustva i neka ubeđenja o muškarcima.


- Nas je baba uvek savetovala: Gledaj s kim decu rađaš i iz koje je porodice. Sve je u božjim rukama, ali ipak treba proveriti da li je bilo nekih anomalija u familiji. Kada već može da se raspita, zašto da se zaleće? Svog muža nisam ništa pitala, a ni proveravala, ali svoju ćerku savetujem tako. Naravno, njoj na jedno uvo uđe, a na drugo izađe – kroz šalu priča pevačica.


Sanja priznaje da je ponosna na to što njena ćerka ne voli da se javno eksponira i koristi to što je dete poznatih roditelja. Društvene mreže drži zaključane, a u medijima se pojavljuje jedino kada je mama zamoli.


- Nju ne zanimaju javni život i pevanje. Bavi se pravom i trenutno stažira na tri mesta, a upisala je i pravosudni ispit. Njeno društvo nisu deca javnih ličnosti, u to ne računam Viktora, Stefana i Filipa, sinove Lepe Brene i Bobe Živojinovića, jer nam oni dođu kao familija – ističe estradna umetnica.

 

Nastavak intervjua i fotografije pogledajte na narednoj strani...

 

 

 

foto: Vladimir Šporčić


Dok je Sanja svoje odsustvo s javne scene pravdala umorom, mediji su spekulisali da je podužom pauzom odložila razvod višedecenijskog braka. Tačnije, Sanja je sa samo devetnaest godina odlučila da napusti sve i s bivšim fudbalerom Petrom Đorđevićem otpočne život u Švajcarskoj. Njih dvoje tek nakon sedamnaest godina veze i zajedničkog života odlučili su da svoju vezu krunišu brakom. Venčali su se u pravoslavnoj crkvi u Banjaluci.


- On je dugo insistirao da se venčamo, a ja sam se stalno šalila kako moram još malo da ga proverim. Kada me je ćerkica pitala: Mama, da li je moguće da sam ja vanbračno dete, odlučila sam se na taj korak. Mi smo veliki hrišćani, postimo svaku sredu, petak kao i sva četiri posta, tako da je venčanje u crkvi bilo logično – konstatuje Đorđevićeva.


Pored velike ljubavi, ona priznaje da između nje i supruga ima i čestih nesuglasica koje nastaju kao posledica njenog boemskog života i lenjosti kada je reč o vežbanju.


- Mene ne drži mesto, obožavam da izađem s drugaricama, a muž me često kudi: Zašto lepo ne izađeš oko šest sati na večeru, posle odete negde na piće, do dvanaest si kući, istuširaš se, legneš kao prava dama, a ne ko baraba dolaziš kući u pet ujutru – kaže Sanja i ističe da je suprug kao bivši sportista po tom pitanju ne razume. Za sebe kaže da nije ljubomorna žena i da joj je drago što je njihova veza satkana od poštovanja i poverenja.

 

Nastavak intervjua i fotografije pogledajte na narednoj strani...

 

 

foto: Vladimir Šporčić


- Ne bih oprostila da me muž bruka, opija se, prokocka našu imovinu, zapostavlja porodicu, bude agresivan. To je zloupotreba mog poverenja, odanosti i moje ljubavi prema njemu – objašnjava pevačica koja kaže da ako ne sazna za fizički kontakt, to ne smatra prevarom. Njen suprug vlasnik je sportskog centra u koji Sanja odlazi isključivo u svojstvu klijenta radi održavanja linije. Mužu se u posao ne meša, kao ni on njoj. Podržavaju se i ispomažu, a možda je to razlog njihovog opstanka sve ove godine.


Novu godinu provela je radno, ali božićne praznike uvek dočekuje u porodičnom okruženju, dok je Badnje veče i ove godine obeležila u manastiru Rajinovac.

foto: Vladimir Šporčić


- Volimo da budemo na službi, nakon toga mrsimo, lomimo kolač i kao deca osetimo tu radost zajedništva. Sutradan odlazimo kod moje majke, gde dobijamo po pidžamu ili veš. Još od pokojne babe ostalo mi je da se Božić, Vaskrs i Sveti Nikola poštuju kao posebni dani – kaže pevačica koju praznici asociraju samo na radost. Staru godinu pamtiće po venčanju svoje sestre i svoja dva nova singla, a u 2017. ulazi s novim poslovnim projektima. Svoj poduži odmor od estrade iskoristila je da nauči da kanališe informacije i pozitivnu energiju koja je pokreće. Baterije je punila uz dobre knjige, bez televizora i radija, a kada bi joj zafalile pesme, ona i njen Perica okupljali bi prijatelje u svom domu u Jajincima. Na nagovor supruga, konačno se vratila na scenu i nema nameru da ponovo odustaje.


- Ranije mi je smetalo kada me fanovi zapitkuju: Gde sam, kada će nova pesma, međutim sada mi imponuje jer to znači da sam ostavila nešto iza sebe i da nisam mnogo izgubila ovom pauzom. Novi spot lepo je prošao kod mladih, a u februaru planiram još jedan singl – radosno zaključuje Sanja.

makonda-tracker