Brankica i Miloš: Zabavljaju nas javne polemike o našoj intimi

2
Sve popularnija glumica otkriva detalje svog odnosa sa dečkom i kolegom s kojim je vezu otpočela pre četiri godine, osvrće se na sve češću znatiželju javnosti o njihovom ljubavnom životu i govori o sitnicama koje je čine srećnom.
Foto: Vladimi, Luka Šarac, Andreja Damnjanović za Cosmopolitan
Foto: Vladimi, Luka Šarac, Andreja Damnjanović za Cosmopolitan

Talentovanu i mladu umetnicu Brankicu Sebastijanović (23) trenutno gledamo u dve serije na TV Prva, Sinđelići, srpskoj verziji čuvenih Seranovih, i Samac u braku, koja je rađena prema motivima romana Mir-Jam. U njoj ljubavnu priču koja je smeštena u tridesete godine prošlog veka atraktivna brineta dočarava zajedno sa svojim kolegom i emotivnim partnerom Milošem Bikovićem (26). Zaljubljeni par dugo je skrivao svoju vezu od javnosti, ali kada je Brankica započela profesionalni uspon, njihova romansa prestala je da bude tajna. Svesni pažnje koju privlače, naučili su da se bore sa pogledima znatiželjnih. Informacija da još nisu konzumirali svoju ljubav, nasmejala je prošle nedelje ovaj par, a uspešna glumica ne dozvoljava da joj ovi i slični naslovi u medijima poremete svakodnevicu, već je usredsređena na to da ovog proleća diplomira na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, kao i na nove poslovne izazove, a najviše od svega - na svog dečka.

Story: Jeste li ste zadovoljni načinom na koji se razvija vaša karijera?

- Jesam, naravno. Svesna sam da je ovo velika prilika i zahvalna sam na tome. Lepo je što je reč o dve potpuno različite uloge pa imam mogućnost da se predstavim u seriji koja oslikava savremeni život kao što su Sinđelići, ali i da oživim neke slike iz prošlosti u serijalu Samac u braku.

Story: Kakve role priželjkujete u budućnosti?

- Zaista ne znam. Trudim se da u svakom liku pronađem neku inspiraciju i da mi bude primamljiv da ga oživim. Volela bih da mi karijeru obeleže što različitije uloge, da pokažem što više svojih boja.

Story: Ne zapostavljate ni fakultet. Imaju li profesori dovoljno razumevanja za vaše poslovne obaveze?

- Imaju, naravno. Nisam im ja prvi student koji je u takvoj poziciji. Već sam četvrta godina, tako da je ovakva vrsta zauzeća prihvatljiva i očekivana. Ali, ja sam štreber, mnogo volim svoj fakultet pa se trudim da maksimalno iskoristim vreme koje tu provodim, da postignem sve i položim ispite na vreme.

Story: Zbog čega ste birali baš glumu za profesiju?

- Reč je o ogromnoj ljubavi prema toj umetnosti. Mislim da se čovek rađa sa tim i onda kasnije u toku života to i prepozna. Otvaraju mu se putevi za tu ljubav prema glumi i bude potvrdu da kako je reč o ispravnom opredeljenju.

Story: Kako su vaši roditelji i najbliži reagovali kada ste im saopštili da želite da postanete glumica?

- Zanimljivo je to da se niko u mojoj porodici, a ni u okruženju, nikada nije interesovao za glumu. Zato sam očekivala da će da dožive veći šok kada shvate kako želim da krenem tim putem. Međutim, to se nije desilo. Od roditelja sam dobila ogromnu podršku i poverenje.  

Story: Koje ste važne životne lekcije naučili od svoje porodice?

- Upravo to da je porodica na prvom mestu. Potom kako treba da čuvamo i brinemo jedni o drugima, da budemo nesebični i trudimo se da sloga ispunjava naše živote.

Story: Da li je bilo trenutaka kada ste se pokajali zbog te svoje odluke?

- Ne. Čak i kad su nailazili neki teški trenuci, nikada se nisam pokajala niti posumnjala u svoju odluku. Prosto ne bih mogla da zamislim svoj život bez glume.

Story: Na koji način vas prijatelji najčešće opisuju?

- Kako koji. (Smeh) Ali mislim da svi imaju dosta poverenja u mene i da me smatraju vrlo odgovornom osobom. A često me zovu i glas razuma.

Story: Koje svoje mane biste rado korigovali?

- Mislim da sam nestrpljiva. Volela bih da nekad mogu da se strpim za neke stvari, da sačekam sutra.

Story: Šta vam je popularnost donela, a šta odnela?

- Donela mi je osmehe dece kada me vide na ulici. Odnela Odnela mi je mogućnost da moja privatnost bude samo moja pa se sad svi interesuju za nju.

Story: Da li vam je bilo potrebno vreme da shvatite da postoji veliko interesovanje medija za vaš privatni život?

- Jeste, to prosto nije prirodna stvar, mada se čovek navikne i na tako nešto. S druge strane, ukoliko ne želiš o da pričaš nekim stvarima, nemoj da pričaš.

Story: Kako ste Miloš i vi reagovali kada ste pročitali tekst o tome kako niste konzumirali svoju ljubav?

- Pa nismo tome pridali značaj. Smejali smo se. Zaista ne znam ko može da poveruje da bi iko normalan pričao javno na tu temu.

Story: Zbog čega najčešće dolazi do razmirica u vašem odnosu? Ko je od vas dvoje temperamentniji, a ko smiruje situaciju?

- Neka to ostane nepoznato. Kako će novinari ubuduće da izmišljaju priče o nama ako vam sve kažem? Ovako im činim dobro delo.

Story: Čini se da ste vremenom i te kako naučili da se nosite i sa ovom stranom popularnosti?

- Kao što neki ljudi tako olako ispisuju te naslove, tako i ja to olako doživljavam.

Story: Da li je to što ste Miloš i vi u istoj profesiji mana ili prednost u vašem odnosu?

- Prednost, definitivno. Imamo mnogo više razumevanja jedno za drugo. Ipak je ovo specifičan posao, podrška partnera je neophodna. Lakše shvatiti neke situacije ukoliko si sam prošao kroz njih.

Story: Upoznali ste se još tokom srednjoškolskih dana u pozorištu Dadov. U kom trenutku je drugarski i kolegijalni odnos prerastao u nešto više?

- Moram da priznam kako naš odnos nikada nije bio drugarski. Miloš i ja nismo imali mnogo dodirnih tačaka u Dadovu, tako da je sve i krenulo onda kad smo se upoznali.

Story: Kada zaljubljenost prelazi u ljubav?

- Čim shvatite da i vas boli ono što boli onog drugog. Kada ste spremni da sebe stavite u drugi plan.

Story: Da li kao i većina žena osećate potrebu da u svom partneru imate oslonac ili mislite kako sve u životu možete da postignete sami?

- Ne mogu sve sama, bitna mi je emotivna ispunjenost, kao i podrška partnera.

Story: Jeste li romantični?

- Pa jesam, ali meni su dovoljne sitnice da me oduševe. Nije potrebno da se ulaže mnogo truda, već je dovoljno da ideja bude originalna.

Story: Šta vas ovog proleća čini srećnom?

- To što ću, ako Bog da, da diplomiram. Imaću nove ruže u bašti koje je posadila moja mama, ali ja ću da ih zalivam. Veseli me i to što ću za Vaskrs da odem kod rodbine, što grad miriše, što mogu da pijem kafu na terasi.

Story: Ko uvek može da vam popravi raspoloženje?

- Dečko, kao i dobar slatkiš, na primer gumene bombone, mogu to da me oraspolože. Još ako su te dve stvari u kombinaciji - dobro raspoloženje je zagarantovano.

Story: Da li vas je gluma u seriji Samac u braku  navela na razmišljanje o sopstvenom venčanju?

- Mislite da li sam se baš toliko poistovetila sa likom? Ne, pa to je samo serija! (Smeh)

Story: Kako i gde vidite sebe za pet godina?

- Ne razmišljam o tome. Ni inače u životu ne volim da planiram stvari, živim trenutak po trenutak pa ne mogu ni da zamislim šta me očekuje za pet godina.

Razgovarao: Danilo Mašojević

makonda-tracker