nije joj prijatno

Na uvredljiva pitanja je oguglala: Devojka princa Harija prvi put pričala o lošim iskustvima zato što je Afroamerikanka (FOTO)

0
Devojka princa Harija, glumica Megan Markl, u nekoliko navrata je govorila o rasizmu s kojim se suočavala tokom života.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Najviše joj smeta što joj u fotošopu stalno uklanjaju pege, a tvrdi i da joj posvetljuju ten. Smatra da industrija zabave nameće svoje standarde lepote, koji su po njenom mišljenju nepotrebni i uvredljivi, posebno za nju koja se ponosi svojim poreklom.

 

Naime, majka joj je Afroamerikanka, a njena tamnija put u nekoliko navrata je izazvala reditelje da je upitaju neugodna pitanja kao na primer "Jesi li Afroamerikanka?" ili "Imaš li neko egzotično poreklo?".

 

foto: Profimedia

 

Ljubavnik ledi Dajane rešio SVE dileme: Evo ko je ZAPRAVO otac princa Harija! 

 

Glumica je poznata po ulozi Rejčel Zejn u seriji "Suits", ali i po svom angažmanu pri Ujedinjenim nacijama, u kojima zastupa ženska prava.

Povodom međunarodnog dana žena držala je govor u Kanadi.

 

Uz svoju glumačku karijeru, puno vremena posvećuje humanitarnom radu, a to ceni i princ Hari, koji se po uzoru na svoju majku Dajanu takođe bavi humanitarnim radom.

 

Za Megan rasističke uvrede nisu ništa novo. Još u osnovnoj školi tražili su od nje da se izjasni o tome da li je belkinja ili Afroamerikanka, na šta je njen otac rekao da sledeći put izabere treću opciju, kojom bi rekla da je oboje.

 

Nastavak na sledećoj stranici...

 

 

 

Slično iskustvo je doživela i kada su producenti spomenute serije angažovali afroameričkog glumca da joj u seriji glumi oca. Tad se zgrozila komentarima gledalaca, koji su bili iznenađeni činjenicom da je i glumica afroameričkog porekla.

Bljak, ona je tamne puti? Pre sam mislio da je zgodna", bio je jedan od brojnih komentara na tu temu.

foto: Promo

 

 

makonda-tracker