istinita priča

Početak naše ljubavne priče ličio je na bajku, a onda je počelo nasilje: Voditeljka RTS-a se izvukla iz kandži nasilnika i dokazala da srećan kraj ipak postoji (FOTO)

0
Danas je srećna i zaljubljena žena, ali na strahovito iskustvo nije zaboravila. Naprotiv, podelila ga je javno kako bi svim ženama koje su se našle u istoj situaciji otvorila oči i stavila do znanja da se do sreće uvek može naći put
foto: Instagram
foto: Instagram

Voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a Irina Ivić bila je žrtva psihičkog nasilja. O ovoj teškoj temi ona je odlučila javno da progovori i pomogne ženama koje imaju isti problem. 


Ona je pre izvesnog vremena je svoju potresnu priču objavila na blogu. Na svu sreću, uspela je da se izvuče iz svega, uz pomoć i podršku porodice i prijatelja.

 

Prenosimo deo njene potresne ispovesti:


Moja priča nije priča o fizičkom nasilju. Nisam živela zarobljena u klopci psihičkog zlostavljanja, ali jesam u začaranom krugu emotivne vrteške koja se stručno zove psihoza.

To je stanje kroz koje su prošle sve žene, žrtve partnerskog ili porodičnog nasilja. I stanje u kojem mnoge žive, znajući da nisu srećne, ali ne znajući šta je uzrok tome.

 

Marina Abramović o odrastanju u Beogradu: Majka ju je gađala pepeljarom, pokušala je za izvrši samoubistvo, a to je samo deo potresne ispovesti

 

Nastavak priče pročitajte na narednoj strani...

 

 

 

A photo posted by Irina Djordjic (@ivicirina) on


Početak svake ljubavne priče sličan je onima u romanima sa srećnim krajem. Romanse u kojima počinje nasilje nisu izuzetak i prvi signali koje žrtve ne znaju da prepoznaju, uvek se pojavljuju u fazi početne zaljubljenosti. Za mnoge je već kasno da odu.

Život u šarenom balonu je adekvatan opis za stanje prvih mesec ili dva dana u kojima se razvija crv psihoze. Sve se dešava brzo i idilično. Tako smo u početku i nas dvoje bili nerazdvojni. Nije bilo važno da li zajedno idemo na neku proslavu ili me samo prati do posla. Svo svoje slobodno vreme želeo je da provodi sa mnom i uđe u moj svet.

Dani su ispunjeni upoznavanjem sa porodicom, prijateljima, sitnim poklonima, iznenađenjima i svime onim što jednom normalnom biću govori da je onome drugom stalo da učini sve da biste vi bili srećni i nasmejani. I obrnuto.

 

Dženifer Aniston otvorila dušu u emotivnoj ispovesti: Naporno sam radila da bih bila svedena na jadnu ženu bez dece

 

Nastavak priče pročitajte na narednoj strani...

 

 

A photo posted by Irina Djordjic (@ivicirina) on


Neprimetno u život ulaze ljubomora, posesivnost i kontrolisanje. Nekome ko nosi ružičaste naočare to skretanje sa puta normalnih odnosa ne pokazuje se kao crveni alarm. Svet je već druge boje.


Nijanse postaju sive kada počnu prve emotivne ucene. Čim je upoznao moje navike, okruženje, ljude sa kojima provodim vreme, moj tadašnji momak počeo je da traži da menjam sve što je mislio da ga ugrožava. Zahtevao je da se ponašam na određeni način da bi on bio zadovoljan.

Ili prema njegovim rečima, kako bih pokazala da ga poštujem...

Njegove reči i dalje odzvanjaju mojim srcem: Udovica Robina Vilijamsa prvi put u bolnoj ispovesti opisala njihove poslednje zajedničke trenutke

 

Nakon što je o teškom životnom periodu govorila javno i istakla da je uz pomoć porodice uspela da se izvuče iz kandži nasilnika, Irina je ponovo pronašla sreću uz svog sadašnjeg supruga Nikolu kome se u julu ove godine zaklela na večnu ljubav.

 

Nastavak priče pročitajte na narednoj strani...

 

 

A photo posted by Irina Djordjic (@ivicirina) on

- Najbolje tek sledi, rekao je. Pa smo započeli novi dan. Sve je isto, i ništa nije - napisala je Irina tada na Instagramu.

 

Nakon teškog perioda, naišao je bolji, a voditeljkina priča je motivacija i dokaz da posle kiše uvek dođe duga.

makonda-tracker