Poznati večeras na humanitarnoj žurki za pomoć Dušanu Travici

0
U novosadskom klubu Muzej na Petrovaradinskoj tvrđavi u decembru mesecu uz pomoć VIP ličnosti, svakog petka nastaviće se humanitarne akcije, ovog puta za Travica Dušana, studenta FTN u NS koji je doživeo tešku saobraćajnu nezgodu u Sjedinjenim Američkim Država
Ogi Radivojević, foto: Promo
Ogi Radivojević, foto: Promo

Kompletan mesec decembar posvećen je sakupljanju humanitarne pomoći za doprinos lečenju Dušana Travice, studenta FTN Novi Sad, koji je doživeo tešku saobraćajnu nezgodu u USA, i nalazi se u veoma teškom stanju. Troškovi lečenja do sad prelaze 500.000 dolara i kraj lečenja se ni ne nazire.



Dusan Travica rođen 21.06.1989., nedavno je doživeo nesreću u SAD-u sa još 2 studenta iz Kule. Pre dvadesetak dana prebačen je u Regency Hospital u Mineapolisu gde će se sprovesti rana rehabilitacija koja će omogućiti samostalno disanje, redovnu ishranu i unos tečnosti. Ruke minimalno može da pokreće, dok u nogama još uvek nema pokretljivosti. Bolnički troškovi konstantno rastu - roditelji više ne znaju tačnan iznos, a troškovi su pre prebacivanja u navedenu bolnicu bili 469.000 dolara.

Večeras u klubu Muzej u Novim Sadu, svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji, koja se svakog petka održava u ovom klubu, daće i Beba Dragić, glavni urednik magazina Story i Marko Kon, poznati muzičar. Oni će svojim prisustvom pokušati da probude svest kod posetilaca kluba, da budu humani i doniraju određene svote za pomoć ovom sugrađaninu i njegovoj porodici. Klub Muzej će tradicionalno nagraditi humanost, a VIP ličnosti podeliće koktele gostima.



Tokom novembra meseca u istom klubu prikupljana su sredstva za Teodoru Skrivanj, rodjenu  24.06.2008. godine, jednu od petoro dece u Vojvodini koja boluje od teške Batenove bolesti. Od ove bolesti obolela je 5 dana nakon 3 rođendana. Do sada je bila na lečenju dva puta u Kini, i medicinski tretmani su se pokazali uspešnim u smislu stopiranja, inače vrlo progresivne bolesti. Jedan tretman matičnim ćelijama u Internacionalnoj bolnici u Kini košta 32.000 dolara + 2000 evra povratne avi karte i oko 500evra troškovi života za mesec dana. Porodica trenutno čeka liberalizaciju vrlo strogih kriterijuma koji su postavljeni za lečenje sintetičkim enzimom u Nemačkoj (sadašnji kriterijum je da dete samostalno stoji i izgovara celu reč)  koji su proizveli naučnici u USA. Tretman ovim sintetičkim enzimom trebalo bi da bude samo prelazno rešenje do lečenja tzv. genskom terapijom koja se još uvek razvija. Ljudi plemenitog srca su u novembru mesecu sakupili 108.000 din u Klubu Muzej u Novom Sadu.

makonda-tracker